Ortokin

Ortokin (Orthokin) terapijski sistem predstavlja jednistven način lečenja bolova u zglobovima kao i povreda ligamenata i mišića, bez dodataka lekova ili drugih stranih supstanci. Ova metoda lečenja je u potpunosti biološka i ne koristi ništa drugo osim vlastitih endogenih proteina i faktora zarastanja. Terapije u upotrebi je od 1997. godine i trenutno je u lečenju svojih pacijenata upotrebljava više od 500 licenciranih hirurga-ortopeda, fizijatara, neurohirurga, neurologa, anesteziologa i sportskih lekara u svetu, sa visokim stepenom uspešnosti.

Ortokin terapija se temelji na specifičnim supstancama u telu bolesnika, pa se stoga vrlo dobro prihvata. Ovom terapijom do danas je izlečeno preko 250 000 pacijenata

Na početku procesa Ortokin terapije, uzima se krv pacijenta i obrađuje se u posebnim uslovima. Tako obrađen serum, obogaćen blokatorima upale i faktorima zarastanja, vraća se periodično u obliku injekcija u bolni predeo bolesnika.

Zbog svog endogenog izvora, podrazumevajući da on nastaje iz vlastitog seruma bolesnika i njegovog biloškog mehanizma delovanja, Ortokin terapija se posebno dobro podnosi i sporedni efekti nisu poznati.NAPOMENA:

Ovaj tretman se ne preporučuje ukoliko pacijent boluje od akutne infekcije ili ima temperaturu, ukoliko je pacijent imao proliv u poslednja tri dana, ukoliko je uzimao antibiotike protekle nedelje ili je bio vakcinisan u poslednje 4 nedelje. Preporučuje se da se Ortokin terapija uvek primenjuje kod pacijenata sa stabilnim zdravstvenim stanjem.
U

Uzimanje krvi

O

Obrada uzete krvi

I

Injekcija

Kontakt

Radno vreme i kontakt telefon

  • Pon: 12:00 - 20:00h,
  • Uto - Pet: 10:00 - 20:00h
  • Sportski pregledi se obavljaju isključivo na poliklinici!!!

Pohvale / Kritike / Zakazivanje

up