Manuelne Tehnike


Manuelne tehnike najčešće se primenjuju kod sportskih povreda - uganuća zglobova i povreda mišića, kod povreda zglobova ekstremiteta - rame, lakat, zglobovi šake, kuk, koleno i stopalo, kao i kod lečenja akutnog i hroničnog bola u kičmenom stubu - diskopatija, diskus hernije, cerviko brahialgija, lumbo išijalgija. Pre primene same tehnike - rade se po potrebi dijagnostičke metode (RTG, MR, UZ Ehografija, CT ) kao i jako bitni specijalistički manuelni testovi fizijatra- fizioterapeuta , radi uspostavljanja dijagnoze i plana oporavka. Nakon specijalističkog dijagnostičkog pregleda fizijatra kao i “čitanja snimaka“, pravi se individualni program fizikalne terapije i rehabilitacije koji kombinuje vežbanje, aparaturne procedure kao i jako bitne - manuelne tehnike fizioterapeuta.

Spinalna manipulacija


Spinalna manipulacija i mobilizacija zglobova primenjuju se u svakodnevnici i standardan protokol su širom sveta kod sportskih povreda (uganuća zglobova i povreda mišića), kod lečenja akutnog i hroničnog bola u kičmenom stubu (diskopatija, diskus hernija, cerviko brahialgija, lumbo išijalgija), kao i kod povreda zglobovima ekstemiteta (rame, lakat, zglobovi šake, kuk, koleno i stopalo). Manuelne tehnike se sastoje od mobilizacije i manipulacije zglobova uz stručno znanje fizioterapeuta – specijaliste koji je sertifikovan za ove tehnike.

Maligan (Mulligan) tehnika


Mulligan je takodje deo manuelne terapije gde su aktivni učesnici i fizioterapeut i pacijent, a cesto se koriste i terapijski rekviziti . Tehnika se primenjuje se na svim zglobovima i bazira na pasivnom pokretanju zgloba u kombinaciji sa aktivnim pokretom od strane pacijenta u cilju vraćanja normalne pokretljivosti. Veoma često se javlja neočekivano dobar efekat već nakon prve terapije. Primenjuje se kod akutnih bolnih stanja, ogranicenih pokreta i slično. Mulligan tehnika je bezbolna i trenutno dovodi do olakšanja kao i obezboljenja i veće pokretljivosti regije. Nastavak terapije uvek prate vežbe koje se daju da u kućnim uslovima daju pojačan efekat same terapije!

Manuelna limfna drenaža


Manuelna limfna drenaža – MLD (ručna limfna drenaža) je posebna terapijska procedura kojom se potpomaže rad limfnog sistema odnosno aktivira cirkulacija limfe, stimuliše regeneracija i ishrana tkiva, a takođe podiže odbrambenu sposobnost organizma (poboljšava imuni sistem). Ima povoljan efekat na nervni, mišićni, limfni i imuni sistem. Izvodi se posebnim drenažnim pokretima, pritiskom i odredjenim smerom (od proksimalnih ka distalnim delovima tela) radi eliminacije viška tečnosti i štetnih materija iz organizma. ...detaljnije

Ergon Tehnika


Ergon Tehnika je inovativni terapeutski pristup koji kombinuje statičke i dinamičke manipulacije mekog tkiva tela sa specijalnom kliničkom opremom za lečenje neuro-muskuloskeletnih patologija. Ime ove tehnike potiče od drevne grčke reči 'Ergon', što znači 'proizvod čovekovog rada', bilo da je u pitanju ručni, mentalni, naučni ili umetnički'. Ergon tehnike predstavlja unapređenje starijih pristupa (IASTM tehnika, tehnika GRASTON, SMART TOOLS tehnika, tehnike masaže pomoću alata itd.) i zasnovana je na teoriji miofascial meridijana, koju su prvi opisali Tomas Majers (Thomas Miers) i Ida Rolf (Ida Rolf). ERGON tehnike se primenjuju na specifičnim tačkama restrikcija tkiva i fascialnih adhezija duž fascialnih meridijana; kada se oni puste, funkcionalnost se poboljšava u nekoliko sesija tretmana.


Kontakt

Radno vreme i kontakt telefon

  • Pon: 12:00 - 20:00h, Sub: 8:00 - 13:00h
  • Uto - Pet: 10:00 - 18:00h
  • Tel: 063 399 262| 063 349 279

  • Pon: 12:00 - 20:00h, Sub: 9:00 - 15:00h
  • Uto - Pet: 09:00 - 17:00h

Pošaljite nam poruku ili zakažite pregled

^